5 de setembre del 2013

En defensa de les arts

Aquest nou curs comença amb molts reptes. Entre ells la supervivència de les matèries artístiques a l'ensenyament de la primària i la secundària.

Francisco Javier García Schawrtz, de Santa Cruz de Tenerife a encetat una proposta per a recollir signatures a la pàgina Change a favor de l'obligatorietat de les arts a l'ensenyament.

Francisco Javier García Schwartz
"Las artes son cultura e identidad, además proveen de destrezas que completan la formación integral de la persona; suponen creatividad; perfeccionan la percepción del mundo y enriquecen sus significados; suponen concienciación del patrimonio y del crecimiento sostenible; porque las industrias y sus productos salen de los tableros de dibujo; son una fuente de ingresos y una vía para la iniciativa empresarial; completan a las demás materias; combinan conocimiento y su experiencia; predisponen a un ocio responsable; ayudan a entender los mensajes que nos llegan a través de los media y a elaborarlos y los alumnos las aprecian y las valoran."

Si voleu col·laborar en la recollida de signatures, ho podeu fer en el següent enllaç:

http://www.change.org/es/peticiones/a-todas-las-personas-sensibles-y-con-visi%C3%B3n-de-futuro-que-las-materias-de-artes-sean-obligatorias-en-primaria-y-secundaria?share_id=PwSESJenER&utm_campaign=signature_receipt&utm_medium=email&utm_source=share_petition


Moltes gràcies Francisco Javier per la iniciativa.

3 comentaris:

  1. ¡Apoyo total!

    ResponElimina
  2. Al llegir el fragment de Francisco Javier només dir que n'estic totalment d'acord. Com a ex-alumne de visual i plàstica dir que li dec molta de la cultura (de la qual n'estic molt satisfet). També dir que m'ha ajudat tant personal com acadèmicament per complementar i millorar. Dono tot el meu suport cap a l'ensenyament cultural d'arts.

    Gracies visual i plàstica ( a tu Jordi també)

    ResponElimina
  3. Gràcies, però aquests dies s'ha aprobat la llei, després de rebutjar més de 700 esmenes. Ara anirà al senat (¿per a què?). I tornarà al congrés. Pots imaginar-te la resta.

    Són temps difícils.

    ResponElimina

Espai per a comentaris.