31 de març del 2014

Ernesto Neto

El divendres passat algunes alumnes de 2n de batxillerat i alguns professors de l'escola van visitar l'exposició d'Ernesto Neto al Museu Guggenheim de Bilbao. "El cuerpo que me lleva" és el nom de la mostra on podem trobar una aproximació poètica als organismes del nostre cos. Formes gegants que s'adapten al museu convertit en estructura corporal.


Les alumnes podien utilitzar les gandules amb rodes i visualitzar amb uns binocles els detalls que penjaven del sostre del museu.

Espais amb olors i sons. Alguns àmbits per a anar sense sabates, d'altres per a interactuar amb les peces.








22 de març del 2014

Little Sun


M'agraden els projectes d'Olafur Eliasson. Jo el vaig descobrir gràcies a que la Fundació Miró li va concedir el premi Joan Miró a l'any 2007. Altres segur que molt abans. Aquest artista danès vincula temes con la natura, el futur, el món ... a les seves obres. I moltes d'elles les podeu descobrir a la seva pàgina web: http://www.olafureliasson.net/index.html
Però avui el que us vull comentar és el seu projecte Little Sun: el disseny d'una làmpara amb energia solar dins una campanya per portar la llum allà on no arriba l'electricitat. Mireu el projecte en aquesta pàgina:  http://www.littlesun.com/




20 de març del 2014

Ja és primavera!

Avui hem començat les classes amb aquest dibuix a la pissarra. Que tingueu una bona primavera. 

Els alumnes de 1r d'ESO B amb Hulk de fons
Melina de 4t de l'ESO provant forces


19 de març del 2014

Plafó d'humanitats 7


Mireu bé, aquesta vegada hi ha una mica de tot. Al centre el diploma per haver participat a l'olimpíada de geografia. Embarcacions emblemàtiques de desesperació i violència. La cara dels humans, exposicions, mapes, gràfics... i continuem amb l'Antàrtida, Shackelton, què gran! Per cert, us recomanem l'exposició sobre les expedicions científiques a l'Antàrtida del vaixell Hespèrides al Museu Marítim de Barcelona.
Aprofitem per donar una forta abraçada a l'amic Rafael Bartolomé, que va participar en dues campanyes a l'Antàrtida com a investigador de geologia abord del vaixell.
Pregunteu-nos tot el que vulgueu. Tampoc ho sabem nosaltres. Però descobrirem coses junts.

18 de març del 2014

Fotografia matemàtica 2014

Comença a escalfar motors el concurs de fotografia matemàtica 2014! Toni Castillo, professor de física, s'esforça cada any per a que la participació sigui més gran. És una funció sense límits.
Recordeu, data final d'entrega l'11 d'abril!
I és que intentar trobar al nostre entorn reflexions visuals amb contingut matemàtic té com a resultat unes fotografies com les d'aquesta pàgina on trobareu fonst d'inspiració: http://www.fotomat.es/



17 de març del 2014

L'art de vendre

Ja portem unes setmanes amb el tema de publicitat a 2n de l'ESO. Descobrim el seu llenguatge, i els seus mecanismes visuals. Hem fet exercicis i hem discutit les seves possibilitats i futur tecnològic.
Ara les alumnes i als alumnes els hi ha tocat treballar anuncis a partir d'obres d'art, editant-les amb el programa Gimp. I aquí teniu alguns resultats. Esperem que us agradin.


14 de març del 2014

Reportatge sobre videojocs

Magí Barneda, tutor de 1r de l'ESO, ens envía aquest article sobre els videojocs. Segur que us agradarà:

http://www.meristation.com/pc/reportaje/el-arte-de-los-videojuegos/1963248/58


Gràcies Magí!

11 de març del 2014

El desert

En el diari que edita el grup de llibreries La Central torna a haver un editorial magnífic, que crec (perque no està signada) és de Fani Manresa i Núria Solsona, que són les coordinadores.
Em permeto reproduir una part al blog:

"El desert està creixent. Ai d'aquell que albergui deserts!, va sentenciar Nietzsche. I Hannah Arendt va afegir: El més perillós és permetre que el desert envaieixi l'oasi. El totalitarisme -va observar- és com una tempesta de sorra generalitzada i persistent que no admet l'exitència de l'oasi. En la futilitat de la nostra vida tardomoderna, les ràfegues de sorra colpegen amb força destructiva els límits de l'oasi, aquest espai en el qual es refugia el pensament, lloc últim per a allò íntim i sensible.
L'acceleració progressiva del món, la fascinació de la tecnologia i la sobreabundància d'informació, la mercantilització de cada fragment de les nostres vides, la generalització dels valors més cínics i brutals com els únics possibles, son les transformacions els efectes de les quals de vegades observem fascinats; però, sobretot, són les modalitats d'aquesta mena de totalitarisme suau que a poc a poc s'ha anat imposant.
És per això que la lectura i el llibre són tan necessaris. Testimonien un món que ve de lluny; ens permeten mantenir a ratlla les envestides d'allò efímer i insignificant. Llegir és, sobretot, un gest de resistència. 
Es pot pensar que la lectura, sigui d'un text o d'una imatge, representa el grau màxim de la passivitat:  la ment en blanc del voyeur, mut i presoner, que contempla com es desplega davant seu l'obra produïda per un altre. Però res més lluny de la veritat: el lector i l'espectador són , en primer terme, creadors, viatgers que metamorfosen l'obra llegida; caçadors furtius que esquarteren i recomponen el text en un bricolatge efímer de resultats únics i imprevisibles."

8 de març del 2014

Cotxes amb sketchup

Aquest dilluns els alumnes de dibuix tècnic de 1r de batxillerat tenen l'exàmen de la segona avaluació. I per animar-los i vegin que poden fer coses molt ben fetes penjo aquest video amb dos dels seus materials. Felicitats per la feina.


7 de març del 2014

Le Corbusier

http://obrasocial.lacaixa.es/nuestroscentros/caixaforumbarcelona/lecorbusier_es.html


Projecte de Le Corbusier per a la Barcelona dels anys 30.

5 de març del 2014

Fotografia: mite i ritual

L'Equip Rizoma estem molt feliços! I ho volem compartir amb tothom.
Després de la sessió rizoma sobre fotografia, on vam tractar temes com la memòria, la història, la banalitat, la veracitat del document,  la posada en escena, el mite, la icona, el símbol, l'artifici... comencem a tenir resultats.
No us perdeu aquestes fotografies treballades per la Cecilia Parellada del Batxillerat de Socials. Felicitats Cecilia, ens encanten!




4 de març del 2014

Gifs d'alta resolució

Paloma de Pouplana de 3r de l'ESO ens envia aquesta pàgina on els artistes visuals Kevin Burg i Jamie Beck realitzen gifs d'alta resolució. Cada vegada aquests materials són més presents a les pàgines digitals de diaris, revistes i webs en general. Aquí us deixem una petita mostra però no us perdeu la seva pàgina http://cinemagraphs.com/. Gràcies Paloma per compartir aquesta trobada.