26 de novembre del 2014

Fotografia doble blanc i negre de Claudia Varela


Fa unes setmanes al programa cultural Pàgina 2 del canal de televisió La2,  parlaven dels llibres com un objecte en blanc i negre. Les lletres, com a petites partícules que encaixen d'alguna manera en el blanc del paper.
Claudia Varela de 4t de l'ESO ens envia aquesta magnífica foto com un doble blanc i negre. Un espai, el llibre, on trascòrren tots els paisatges de la imaginació. Pot ser a Sebastiao Salgado també li agradaria aquesta fotografia.
Gràcies Claudia, a l'Equip Rizoma ens ha encantat!

25 de novembre del 2014

Dissenyant amb Sketchup

El programa Sketchup permet en un mateix pla dibuixar els punts ocults dels objectes. Amb l'eina d'orbital es permet descobrir aquests punts ocults donant la sensació d'un dibuix en 3D. La percepció d'aquest fenòmen entrena el cervell en la construcció abstracta de volums.
Els alumnes de 1r de batxillerat de l'optativa de Dibuix Tècnic solucionen petits problemes en aquesta direcció. Per exemple l'ubicació d'un con obert per a una petita esquetxa dins d'un volum. Així han dissenyat aquestes "maquinetes".

Carles Pallàs

Jordi Diéguez

Oriol Ruiz

Joan Bogunyà

Guillermo Frontera

24 de novembre del 2014

Més fotografia en blanc i negre

Seguim rebent material fotogràfic en blanc i negre dels nostres alumnes a partir de la visita a l'exposició de Sebastiao Salgado. Les influències es deixen notar en les composicions formals de les fotografies, en les textures, en els temes. Gràcies, estem encantats per la vostra implicació!

Cecilia Parellada

Cecilia Parellada

Francesc Salvador

María Torreguitart

María Torreguitart

Victor Guerrero

20 de novembre del 2014

Repensem la fotografia en blanc i negre

Anna Caballero de 2n de batxillerat ens envia aquesta fotografia realitzada a Cambodja. A mi m'ha encantat, no sé a vosaltres...Gràcies Anna!


És molt curiós l'efecte que trasmet les idees d'infants i runes. És futur i passat en un mateix espai: la foto.

19 de novembre del 2014

Jonty Hurwitz

Laia Soriano de 1r de batxillerat ens envia material sobre l'autor Jonty Hurwitz que li agrada investigar l'art mitjançant la ciència. Interdisciplinaritat total. Podeu trobar molt material a la seva pàgina oficial http://www.jontyhurwitz.com/anamorphosis/.
Com ens diu la pròpia Laia: "-quan els del batxillerat científic es preguntin quina aplicació té la física a la vida quotidiana, ara ja sabem que els hi podem respondre: per fer art!" Genial.






18 de novembre del 2014

Després de visitar l'exposició del fotògraf Sebastiao Salgado

Ja tenim les tres primers fotografies després de visitar l'exposició de Sebastiao Salgado Génesis al Caixafòrum de Barcelona. Volem saber com influencia una visita, com després d'un esforç intelectual revisem la nostra manera de mirar. I aquí són les primeres respostes:

Iris Cotolí

Berta Cardona


Adrià Sànchez

15 de novembre del 2014

Educació artística a la secundària


Felicitats a la Berta Cardona, la Iris Cotolí i a la María Torreguitart de 4t de l'ESO perque ahir a la tarda van estar defensant els llenguatges artístics contemporanis per a reivindicar un millor ensenyament davant d'un públic especialitzat, dins les jornades que es van realitzar a la Fundació Tàpies.
El grup Esbrina de la Universitat de Barcelona i el projecte Creative Connections cerquen en aquestes jornades els vincles que es poden construir entre l'art contemporani i l'aprenentatge.

12 de novembre del 2014

Jornades d'educació artística

És sorprenent que en un mateix cap de setmana es doni la circumstància en la que coincideixen dues propostes de jornades dedicades a l'educació artística. Una a la Fundació Tàpies liderada pel grup Esbrina de la Universitat de Barcelona i l'altra al Macba portada a terme per l'ICE (Institut de Ciències de l'Educació). A més, sembla que es planteja una altra proposta realitzada per la Fundació Jaume Bofill.
Aquesta concentració de jornades són una clara defensa dels ensenyaments artístics no només en la vessant escolar sinó amb una direcció més diversa.
Amb un grup d'alumnes de 4t de l'ESO participem a la jornada del divendres 14 de novembre a la Fundació Tàpies a les 18.00h.



10 de novembre del 2014

METAL COMPASS

A la matèria de Dibuix Tècnic de 1r de batxillerat intentem trobar mecanismes de motivació per a fer d'aquestes dures classes un espai diferent.
I aquí tenim aquest video amb quatre alumnes donant-lo tot. Esperem que us agradi. Si, ens divertim a les classes entre cicloides i epicloides.


4 de novembre del 2014

Figures dobles a la publicitat

Sembla que ens hem d'acostumar a les imatges dobles que són presents en àmbits com la publicitat. Si trobes alguna ens la pots enviar.
Aquí, avui, publicitat de Telefònica.