Bloc per a treballar l'Educació visual i plàstica.
Usamos cookies propias y de terceros para mostrar publicidad personalizada según su navegación. Si continua navegando consideramos que acepta el uso de cookies.
OKMás información
Doncs si, Ariadna Altimira de 4t de l'ESO ha experimentat a veure si amb fitxes de Lego podía fer una mapa conceptual a partir d'unes sessions impartides per les seves companyes i companys.
Aquí ho teniu...
Ja fa temps que intento sense èxit potenciar la il·lustració científica a l'escola. Crec que dibuixar ens dona coneixements. En contra d'aquelles persones que veuen el dibuix només com una recreació estètica defenso el dibuix com una de les millors eines del nostre cervell per a comprendre, reflexionar i comunicar-nos.
Per animar-nos cap a aquestes intencions, aquí us projecto el nou catàleg d'aquest fantàstic grup de persones que pel que veig pensen com jo: Ilustraciencia.
Les i els alumnes de 1r de l'ESO estan aprenent a construir el seu propi currículum a la matèria d'Educació visual i plàstica. Poden treballar diferents conceptes a l'entorn del color i amb diferents materials. Poden treballar amb diferents versions de grup, o individualment. Un dels projectes que molts ja han realitzat ha sigut treballar amb celofan les finestres de la nostra aula. La classe és més seva i amb més color, sens dubte.
Avui descobrim a aquest autor que realitza aquestes petites animacions pixelades. Són meravellosas pel seu ritme allunyat de l'espectacularitat. Si entreu a la seva pàgina veureu peces molt interessants. No us les perdeu!
http://1041uuu.tumblr.com/
Estem treballant el color a 1r de l'ESO per a aconseguir treballs més rics en qualitat cromàtica. Per a aconseguir-ho hem treballat les finestres de classe adonant-nos que el color i la llum estan vinculats. Les trasparències que provoquem amb l'exercici són aplicables als treballs amb aqüarel·la i també amb els exercicis de textures.
Ara ampliem la reflexió gràcies a l'aplicació de mòbil I love Hue. Si us la descarregueu treballarareu els petits matissos que hi ha en tota gradació cromàtica. Bona sort!
L'aplicació és senzilla i intuitiva. Consisteix en ordenar gradacions cromàtiques arrastrant quadrats de color. La vista us pasarà males jugades, però no defagiu.
Per acabar la setmana una recomanació de la Maria Segarra de 4t de l'ESO A. La Maria s'ha enrecordat de nosaltres (gràcies!!!) després de veure l'obra "Art" al teatre Goya. D'un text de la meravellosa escriptora Yasmina Reza que també us recomenem, l'obra es desenvolupa a partir de la discusió entre tres personatges sobre la compra d'un quadre de color blanc. Brillant.
Fent una introducció a la poesia visual, Randy Revi i Daniel Morató de 2n de l'ESO A ens envien aquest exercici on intenten treure el màxim profit a una paraula. Gràcies.