30 de maig del 2017

Canviar la funció dels objectes i reciclar

A partir d'una carpeta de protecció de tablets hem propossat als alumnes que alterin la forma i la funció per a construir un nou objecte. Els resultats han sigut diversos:

De la carpet a un objecte nou.



Carpeta amb poema



Joc d'obstacles

Els cinc sentits

29 de maig del 2017

Retrat!

Iraida de 2n de batxillerat i en representació del curs em regala un dibuix! Moltes gràcies! M'encanta que quedin records de l'esforç realitzat durant 3r de l'ESO amb el retrat.


26 de maig del 2017

Avui diuen adeu al 2n de batxillerat un grup de persones molt especials



Recordeu que sempre heu d'estar el més amunt possible!

24 de maig del 2017

Quan els alumnes ensenyen, la direccionalitat en l'aprenentatge s'altera

Aquests dies que els alumnes de 2n de l'ESO treballen en grups per a realitzar un còmic ajudat per un full de ruta on expliquen les decisions que prenen, i unes super rúbriques on intenten aconseguir fites d'aprenentatge...arriba Ibrahim!
Ibrahim, del 3r d'ESO A, col·labora regularment al blog, i encara recorda els projectes de l'any passat, què més puc demanar. 
Ibrahim ens regala una de les seves pàgines de còmic que està realitzant amb la tableta gràfica. Tracta el pla general i el primer pla. Les tintes negres. I el contrapla. Us agrada? Hi hauran més.


19 de maig del 2017

Andie Her

Com? Que encara no coneixeu el treball de la fotògrafa Andie Her? No perdeu un instant! entreu en la seva web i descobrireu com el retrat pot tenir moltes cares!

https://andieherphoto.wixsite.com/andie

18 de maig del 2017

Ink

Nacho Ferreres de 1r de batxillerat, el nostre gran col·laborador, ens torna a enviar un material sorprenent. A gaudir-ho!



Una gran edició de video!

17 de maig del 2017

Avui és el dia de la dona, i si, és necessari.

Que les imatges prenen posicions i que ens fan prendre posició com a espectadora, és un tema que ja ens explicava extensament George Didi-Huberman en el seu assaig Cuando las imágenes toman posición.

Potser són temps on hem d'anar amb cura de quins comentaris realitzem davant les imatges i davant les persones. Un temps on amb excuses banals com la crisi, que no l'econòmica, l'alumnat de secundària es veu amb impunitat per a realitzar tot tipus d'accions masclistes.
I des de les imatges hem de tornar a defensar el ser dona, donar suport a les víctimes de comentaris masclistes, i reafirmar el que està malament a les persones que els provoquen.
El pitjor que podem tenir al respecte? la resposta de: -no és per a tant.
En aquest blog avui és el dia de la dona amb tots els seus drets, com ha de ser!



15 de maig del 2017

El proper dissabte...arriba la Nit dels Museus

http://lameva.barcelona.cat/lanitdelsmuseus/

http://lameva.barcelona.cat/lanitdelsmuseus/

Educació artística a 2n de Primària

Lluís Oliva ha estat aquests últims mesos a les classes de 2n de primària realitzant tasca de substitució i ha documentat tot un procés d'activitats que compartim esperant que us agradin. Felicitats Lluís.
Unes activitats a l'entorn de la expressió artística. Un treball apropant-se a la llibertat dels alumnes per a escollir quines imatges volen treballar.


12 de maig del 2017

Impressora 3D i llapis.

A pesar de tots els cops rebuts aquesta setmana, encara fascinat per l'educació artística.

Exercici del Jordi Macián

Arquitectura forense al Macba


Recentment, un petit grup d’investigadors anomenat Forensic Architecture va començar a emprar nous mètodes en una sèrie de treballs d’investigació sobre les vulneracions dels drets humans. A més d’aportar proves evidents per als tribunals internacionals col·laborant amb nombrosos grups activistes, oenagés, Amnistia Internacional i les Nacions Unides, Forensic Architecture no sols ha cridat l’atenció amb noves dades sobre les violacions dels drets humans i els crims d’Estat arreu del món, sinó que també ha donat lloc a una nova modalitat de pràctica investigativa que porta el seu nom, «arquitectura forense». El grup utilitza l’arquitectura com a eina metodològica per investigar conflictes armats i la destrucció mediambiental, i per complementar i confrontar amb altres múltiples fonts probatòries com són els mitjans digitals i xarxes socials, els sensors remots, les investigacions materials i els testimonis presencials. Aquesta exposició presenta aquesta pràctica i en subratlla els orígens, la història, els supòsits, el potencial i també les dificultats i limitacions. Amb aquestes investigacions i els textos crítics que les acompanyen, Forensic Architecture examina com es produeix –tecnològicament, arquitectònicament i estèticament– la veritat pública, com es pot utilitzar per confrontar la propaganda i els secrets d’Estat, i com es poden denunciar les noves formes de violència d’Estat.



http://www.macba.cat/


8 de maig del 2017

Insurreccions al MNAC

Insurreccions reunirà prop de 300 obres –pintures, dibuixos i gravats, fotografies, pel·lícules i manuscrits–, des de mitjan segle XIX a l'actualitat, de més d´un centenar d´autors diferents. Tenen en comú el tema de les emocions col·lectives i els esdeveniments polítics que comporten moviments com ara revoltes, insubmissió, agitació política, desordres socials i revolucions de tot tipus. A Barcelona, s'incorpora un conjunt d´obres del Museu Nacional per aportar una visió única i específica tant pels artistes representats (des de l´il·lustrador Lluís Pellicer als cartellistes de la Guerra Civil), com pels temes tractats.

L´exposició es fonamenta en el treball històric i teòric realitzat pel filòsof, historiador d´art i comissari de l´exposició Georges Didi-Huberman.

4 de maig del 2017