12 de desembre del 2018

Els alumnes ens ensenyen coses, perque rizomen!

Després de la sessió Rizoma sobre avantguardes, un alumne de 1r de batxillerat, Àlex López, ens amplia la sessió de manera sorprenent. Als que esteu en la òrbita Rizoma no us ho perdeu. Gràcies Àlex.

























11 de desembre del 2018

Experimentar amb el color




Projecte de la mestra Isabel Solina.

10 de desembre del 2018

Volum amb paper


Projecte realitzat per la mestra Isabel Solina.

3 de desembre del 2018

Jaume Plensa al Macba

Jaume Plensa (Barcelona, 1955) és un artista de materials, sensacions i idees. Les seves referències abracen la literatura ―en especial la poesia―, la música, la religió i el pensament. Ell es considera, abans que res, escultor, tot i que el seu procés creatiu ha transitat per múltiples disciplines. Les seves obres s’adrecen a la condició mateixa de l’ésser: la seva essència física i espiritual, la consciència de si mateix i del seu passat, els seus codis morals i dogmes i la seva relació amb la natura. El que no podem explicar és, precisament, allò que ens explica com a persones. El seu objectiu no és fer objectes, sinó desenvolupar relacions i incloure’ns-hi a tots...
(per a seguir el text clica aquí)







27 de novembre del 2018

Speed Drawing per a tots

Bernabé Solà de 4t d'ESO ens il·lustra amb aquest video on els processos tecnològics i la capacitat de dibuix s'uneixen per a crear mons fantàstics. Gràcies Bernabé!


14 de novembre del 2018

9 de novembre del 2018

Dibuixar amb iPad és fàcil o difícil?

Doncs la veritat és que no tinc les idees clares. Però les i els alumnes de 1r de l'ESO sembla que ens ho intenten explicar amb aquests esquemes realitzats amb l'aplicació Paper.
Una cosa si que queda clara: el seu nivell creatiu a l'hora de fer un esquema s'ha disparat!

Marta Bustos

Albert Cuixeres

Ainhoa Madoz

Candelaria Calvet

Dan Castella

Josep Mª Rodríguez

Kiara Lima

Núria Vera

Oriol Dilla

Pere Jordi García

31 d’octubre del 2018

Toulouse-Lautrec a Barcelona

Aquest meravellós pont de tardor us recomenen l'exposició al CaixaFòrum de Toulouse-Lautrec.

El 1880, el barri de Montmartre era un lloc marginal, empobrit i apartat de París. Però en un període relativament breu es va transformar en el centre literari i artístic de París
L’«esperit» al qual remet el títol de la mostra va ser un estat d’ànim, una mentalitat avantguardista que van practicar nombrosos artistes. Destaca entre tots ells Henri de Toulouse-Lautrec, que va tenir un paper clau en l’escena amb grans èxits estètics.

A partir de 345 obres procedents de col·leccions d’arreu del món, l’exposició il·lustra la riquesa del fecund intercanvi que es va produir entre una vintena d’artistes de mentalitat similar al llarg de la breu vida de Lautrec i fins després de la seva mort.

També mostra l’importantíssim paper que van tenir en la trajectòria de Toulouse-Lautrec i dels seus coetanis les produccions artístiques efímeres -gravats, cartells, il·lustracions de llibres i premsa o dissenys de partitures-, que van oferir als artistes un mitjà per ampliar el seu públic i guanyar-se la vida fora del restrictiu sistema acadèmic.

Toulouse-Lautrec i l’esperit de Montmartre es podrá visitar del 18 d’octubre de 2018 al 20 de gener de 2019 a CaixaForum Barcelona (av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8).


29 d’octubre del 2018

Julien de Casabianca

Mirem i ens quedem esmaperduts i corpressos!