21 de febrer del 2011

Rosalie Blum.



Per mitjà de La Fundació De La Rubia aquests dies trobem el material de Camille Jourdy a Rosalie Blum, un triple llibre felicitat en molts dels blogs especialistes de còmic.
Una història complexa a l'entorn de la quotidianitat. Us penjo dos exemples de les seves pàgines perque veieu vinyetes que marquen una acció i vinyetes que marquen un conjunt d'objectes que com un atles s'ens presenten per a definir els personatges. Vosaltres també podeu explicar coses que observeu d'aquest còmic.




Si cliqueu a sobre de les pàgines les podeu veure més ampliades.

2 comentaris:

  1. Com a neòfita en la lectura de còmics voldria recomanar molt efusivament la trilogia Rosalie Blum. És un còmic que conté diversos nivells de lectures. Una història senzilla que amaga la complexitat de les relacions entre les persones. Amistat, solitud, incomprensió, amor, dependència, frustració i ganes de viure. I tot plegat que atrapa al lector des del principi. Però també és interessant deixar de banda de tant en tant el fil argumental per perdre's en el detall dels dibuixos i en la narració de les imatges.
    Espero que us agradi tant com m'ha agradat a mi.

    ResponElimina
  2. Estic d'acord, la complexitat de les relacions entre les persones es tendeix en molts camps a simplificar-les per a una més ràpida comprensió. En molts còmics es redueix l'esforç visual. Tenir l'habilitat d'expressar-les visualment sense que es generi un llenguatge hermètic és inusual.
    També s'amaguen molts recursos darrera d'uns dibuixos aparentment senzills.

    ResponElimina

Espai per a comentaris.