27 de gener del 2012

Donar significat al color

Em començat pel còmic trobant l'implicació que pot tenir el color a la narrativa i podem seguir per altres camps com per exemple l'art contemporani. El tractament del color ens pot portar a conèixer a dos artistes que el treballen des de fa molt de temps.
Anish Kaapor va nèixer a Bombay i desde els anys 80 a anant treballant de forma intermitent peces volumètriques en les que el color té un protagonisme clar. Ell tracta el color com a matèria. Amb pigments. Però també amb efectes que provoquen grans extensions de colors en estructures tèxtils.
http://www.anishkapoor.com/




I Eugènia Balcells que va nèixer a Barcelona també porta molts anys treballant a l'entorn dels colors. Però com a elements que composen la llum. Amb estructures i espais on el color és un espectre que no podem agafar amb les mans. http://www.eugeniabalcells.com/




Per als que vulguin seguir cercant significats del color en el cinema, probablement arribaran a la trilogia dels colors del director Krzysztof Kieslowski amb les tres pel·lícules Blanc, Vermell i Blau. No és un cinema fàcil però és un bon referent desde 1994. Per a que no us sembli aburrida, esperaré deu anys per a tornar-la a recomanar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Espai per a comentaris.