17 de desembre del 2012

Filmoteca de Catalunya


La Filmoteca de Catalunya, que va néixer l’any 1981, té com a missió principal la recuperació, la conservació, la investigació i la difusió de les pel·lícules i les obres audiovisuals, així com dels materials, documents, equips i qualsevol altre element que sigui d’interès per a l’estudi del cinema i l’audiovisual en general, i del cinema català en particular.
Aquest any es va inaugurar la nova seu aprop del Liceu. I les seves propostes són molt interessants.
Dins de la programació hi ha cicles com el de Un Nadal amb Marilin, on podreu veure sis pel·lícules d'aquesta de Marilin Monroe amb la seva veu original. O el cicle Per amor a l'Art: cinema i pintura, amb 29 pel·lícules amb col·laboració amb el MNAC.


En la mateixa línia d'aquest cicle, recomanació per a aquest Nadal. Cinema i pintura en el film El molino y la cruz, del director Lech Majeswky.
A partir del quadre  Crist carregant la creu del pintor flamenc Pieter Brueghel, i basat en el llibre de l'historiador d'art Michael Francis Gibson. Una “art movie” on la “Passió de Crist” es sitúa en l'ocupació española a Flandes en el  1564, data d'aquesta pintura.
Advertència: és una pel·lícula lenta, però més lent es mou un quadre al llarg de les nostres vides.







Per a ambientar-nos en la cultura del cinema, tan maltractada a l'ensenyament, amb projeccions injustificades o amb anàlisis superficials,  un video que ens ha enviat Santi Ferreres amb un personal resum en dos minuts i mig de les imatges a tenir en compte que el cinema ens ha deixat.



Gràcies Santi!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Espai per a comentaris.