6 de febrer del 2013

Il·lustrar per a enriquir el text

Ja hem comentat en altres entrades l'evolució meravellosa que està succeint al món de la il·lustració de llibres els dos últims anys.
Avui toca parlar del gran risc que és il·lustrar un clàssic de la literatura.

El risc ha caigut sobre el dibuixant Gabriel Pacheco alhora de treballar sobre, ni més ni menys que El libro de la selva de Kipling.

Encara no ha arribat abril, però desde el bloc començem a recomanar llibres.  I és que apostem per viure, llegir i escriure més enllà del Facebook.
El que no m'atreviré és a parlar aquí de lectures imprescindibles. Però El libro de la selva escrita al 1894, és una bona opció per a llegir un autor que treballa un text enorme ric en llenguatge i que al llarg del temps es manté atractiu a pesar de la versió animada de Disney.

Gabriel Pacheco és un il·lustrador que treballa a partir dels grissos, generant una atmòsfera personal, diferent a totes les versions que he vist d'aquest llibre.

Per últim, felicitar a l'editorial El sexto piso per l'esforç d'innovació en la il·lustració dels seus volums. I per entendre la il·lustració com unes imatges que enriqueixen un text i no un acompanyament paral·lel a la part escrita.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Espai per a comentaris.