30 d’abril del 2013

Programes per a treballar el còmic
















 Aquests són dos exemples de programes per a treballar el camp del còmic: el Comic Book Creator i el Comic Life, especialment indicat aquest últim per treballar amb fotografies.

D'aventatges i inconvenients ja ni ha als foros dels blocs més diversos. Però què opineu els alumnes de 2n de l'ESO que esteu dibuixant còmics.

I a més, coneixeu més programes que pogueu recomanar?

29 d’abril del 2013

27 d’abril del 2013

Perspectiva al còmic

Que dins el còmic es pot estudiar i treballar tot tipus de tecnicismes visuals potser ja ho sabiem, i que amb alumnes de 2n de l'ESO es pot avançar el dibuix a una velocitat que ells no s'ho creien jo ho tenia encara més clar. La veritat és que estic orgullós de com estan currant aquests segons.
El fet és que ara estem treballant la construcció de perspectives i d'angles de visió com el picat i el contrapicat, i ho estem vinculat amb les imatges del cinema. I aquí tenim un exemple molt bo de l'alumna Aida Vinagre que ha dibuixat com si tingués en els ulls una càmara de cinema.







22 d’abril del 2013

Projecte Drac

Ja fa cinc anys vam encetar un projecte que ara sembla normalitzat però que va tenir uns inicis difícils.
La gran idea era realitzar un treball que involucrés a tota l'escola d'alguna manera per a aconseguir potenciar la lectura i el llenguatge oral.
Aquí teniu el desenvolupament d'aquelles idees.


Projecte drac per a slide share from visual1jmb

Hem aconseguit el que ens havíem propossat?
Des d'aquest espai, gràcies Elena Rovira per la feinada. 

17 d’abril del 2013

Chema Madoz a la sala d'exposicions de la Pedrera

Ja havien mostrat aquest fotògraf al bloc per a parlar amb els alumnes de 2n de l'ESO de la poesia visual.
Els treballs de Chema Madoz són descriptius, es clar, així treballa normalment la fotografia, però tenen la gran qualitat de fer-nos construir reflexions sobre materials i conceptes. Aquestes relacions ens treuran més d'una vegada un lleu somriure o un arquellament a les celles.

Ara tenim la sort de poder gaudir de la seva obra a l'espai de La Pedrera. 

Chema Madoz ha tingut la sort de transformar en els espectadors la idea inicial que tenien sobre la fotografia. I espero que vosaltres també proveu l'experiència.




15 d’abril del 2013

Personatges de còmic







Els alumnes de 2n d'ESO ja estan fent còmic.

I una de les primeres feines que estan realitzant és la construcció de personatges.

Trang Pedrola ens proposa uns personatges amb unes característiques clares.

Felicitats per la feina.

11 d’abril del 2013

Saló del còmic de Barcelona


9 d’abril del 2013

Seduïts per l'art.

L’Obra Social ”la Caixa”, en col·laboració amb la National Gallery de Londres, presenta aquesta innovadora exposició sobre la relació entre els grans mestres de la història de l’art, la fotografia de mitjan segle XIX i el fascinant treball de fotògrafs contemporanis desenvolupats en relació amb els seus antecessors.
“Seduïts per l’art. Passat i present de la fotografia” presenta, d’una banda, la història de l’art com a motor d’innovació de la fotografia del segle XIX i, de l’altra, els orígens de la fotografia com a catalitzadors del treball de fotògrafs contemporanis. Les pintures i les obres fotogràfiques, antigues i contemporànies, es presenten agrupades d’acord amb els gèneres tradicionals, com el retrat, la natura morta o el paisatge, per poder explorar les relacions que s’hi estableixen tant pel que fa a l’estil visual, com a l’experimentació tècnica o al mètode artístic.
L’exposició reuneix alguns dels fotògrafs britànics i francesos més importants, juntament amb les obres dels artistes contemporanis internacionals, entre les quals hi ha fotografies i vídeos especialment creats per a l’exposició i que no s’han mostrat mai al públic. Així, obres excepcionals dels grans mestres com ara Gainsborough, Ingres, Vernet o Fantin-Latour dialoguen amb artistes contemporanis de la talla de Craigie Horsfield, Rineke Dijkstra, Thomas Struth, Richard Learoyd, Ori Gersht i Beate Gütschow, que a la vegada exploren el deute que tenen amb els seus predecessors del segle XIX, com Julia Margaret Cameron, Gustave Le Gray o Roger Fenton, també presents dins de la mostra.

A banda de la presentació oficial, s'ha de dir que les relacions que es provoquen a l'exposició entre pintura i fotografia són meravelloses.
Per exemple amb el quadre del mar de Turner i primer les fotografies del japonés Hiroshi Sugimoto  i després les de Tacita Dean provoquen connexions culturals a través del temps com si les imatges fossin supervivents. Una inclinació per a trobar en la magnitut del mar una superfície de representació que ens marca fronteres visuals.




Estic segur que trobareu relacions visuals molt interessants i vinculareu la contemporaneitat amb el passat.

4 d’abril del 2013

NauArt

Sempre em complau projectar en el bloc espais de creació que demostren que a pesar de la situació d'incerteça que ens ha tocat viure, hi ha gent amb capacitat d'associació a l'entorn de necessitats humanes com és l'art.
Avui descobrim l'espai NauArt.


Com veieu, NauArt està ubicat en una gran nau industrial del Poblenou que li dona nom. Les activitats que realitzen són més diverses del que podeu pensar i estic segur que us sorprendran. Entreu en la seva pàgina i coneixereu l'espai, i tota una comunitat d'artistes inquiets.


Cliqueu sobre el logo per a entrar a la pàgina.

3 d’abril del 2013

Georges Méliès

Us va agradar la pel·lícula La invención de Hugo de Martin Scorsese? La seva estètica de mecanisme dentat, la idea de l'autòmata, el París on es transforma la modernitat, el ferrocarril, i la sensibilitat cap el món del cinema.

Doncs aquest divendres 5 d'abril al Caixafórum s'inaugura una exposició a l'entorn de la figura de George Méliès, un dels pioners del món del cinema.
Podreu descobrir com es van començar a realitzar els primers efectes especials, i veure fotografies, filmacions i dibuixos.

Una altra manera d'apropar-se al cinema.


Visualització de Le voyage dans la Lune de George Méliès, de 1902

1 d’abril del 2013

Abril amb la fotografia matemàtica i els jocs florals de Sant Jordi

Aquests dies anirem posant informació al bloc per a participar al concurs de fotografia matemàtica per que us animeu a participar.

I també us parlarem de la proposta de relats a partir de dibuixos pels Jocs Florals.

I per a que veieu el món de les interrelacions intel·lectuals, Toni Castillo professor de Física i Matemàtiques ens propossa aquesta interessantísima pàgina: Imaginary, open mathematics.

Que sí, que val la pena.