11 de novembre del 2013

Davant l'horitzó



Instal·lada en el cim del tossal de Santa Catalina arran dels penya-segats, en un dels punts més avançats al mar de la ciutat de Gijón, Elogio del horizonte és l’obra més gran de les realitzades per l’escultor Eduardo Chillida a l’aire lliure.


Per la seva posició i orientació aquesta estructura acollidora col·loca l’ésser humà en la percepció dels límits, tant dels terrestres com dels que marquen el punt de trobada o de separació entre el cel i la mar.










També a Barcelona podem apropar-nos a l’obra de Chillida Elogio del aguainstal·lada al Parc de la Creueta del Coll. Força alumnes de l'escola viuen aprop.

El diàleg entre la massa compacta i la fluïdesa de l’aigua genera límits. Un eix imaginari entre un cos i l’altre.






Són peces que ens parlen de les línies abstractes que separen àmbits. I com ens apropem a aquestes línies. A l’igual que els límits matemàtics ens expliquen la tendència d’una successió o funció de nombres.



Ara, la Fundació Miró ens proposa seguir reflexionant al respecte amb la seva nova exposició Davant l’horitzó, on artistes amb formats, i èpoques diverses ens plantegen una pregunta visual.


I vosaltres, què penseu quan sou davant l’horitzó?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Espai per a comentaris.