30 d’abril del 2015

29 d’abril del 2015

Imatges sobre el cos

La realització de dibuixos i colors sobre el cos és un procés que ve des dels principis humans. Al llarg d'una línia temporal s'han anat mostrant diferents tècniques en tot tipus de cultures. Pot-ser avui en dia la més coneguda és la del tatuatge. Ho seria també el món de la cosmètica?

A classe també es dona la necessitat de pintar-se. Per qüestions pràctiques, les superfícies més utilitzades són les mans. I normalment a les classes més avorrides de l'escola.

Aquí teniu alguns exemples de quan la creativitat es dispara davant l'avorriment:





28 d’abril del 2015

Mako Miyamoto

Miyamoto és un fotògraf amb un material estranyíssim! 



Ens ho recomana Mario Robles, el nostre artista en residència! No sé vosaltres però jo vaig a entrar en la web d'aquest fotògraf a veure què trobo...

27 d’abril del 2015

Regal de Sofía Zaragoza


Un dels regals d'aquesta setmana ha sigut aquest exercici de Sofía Zaragoza de 3r de l'ESO a partir de l'exposició de Pixar.  Quan un exercici es fa amb ganes, passa a ser alguna cosa més que un procés escolar.
Aquest personatge dona molt de joc, és monstruosament simpàtic. I hem pensat la següent proposta:

Us convidem a escriure una història sobre aquest personatge o dibuixar el lloc on viu. Animeu-vos a participar.

24 d’abril del 2015

Després de l'exposició a Pixar

Els alumnes de 3r de l'ESO no han volgut ser menys alhora de ser creadors de personatges per a una pel·lícula d'animació. Qui sap si aquests personatges acabaran a la pantalla! Felicitats per la feina!














Mooooooolen!

Poemes objecte

Les i els alumnes de 2n de l'ESO han realitzat un projecte amb Llengua Catalana i Educació visual i plàstica amb poemes objecte. Esperem que us agradin.










23 d’abril del 2015

Feliç diada desde la pissarra giratòria!


Lectures per a tothom, que no llibres.


L'Equip Rizoma us desitgem una diada meravellosa de Sant Jordi, i us animem a la lectura. Compreu el que vulgueu però llegiu!
També aprofitem a realitzar un cutre-homenatge al pensador Walter Benjamin.
Com veieu el despatx d'humanitats cada vegada s'assembla més a la Biblioteca Nacional de París.

Feliç diada! Llibre i amor per a tothom!

22 d’abril del 2015

Sophie Calle a Barcelona


A l'exposició del Centre de la imatge de Barcelona al Palau de la Virreina Sophie Calle ens proposa idees per a reflexionar sobre allò que veiem i també sobre el que no veiem.

Són dies per mi en que allò que no veig m'afecta. Dies també on no tinc clar el que veig als mitjans de comunicació. Per sintetitzar-ho d'alguna manera, dies de dubtes.
Quan reflexionem sense mirar, la imatge continua. Està ahí, en algún lloc del nostre cervell. Costa esborrar les imatges que construim.

Sophie Calle ens planteja un conjunt de peces com les de L'última imatge. Són còmodes de relacionar. Text i imatge. Amb fotografies ens explica les vivències de  persones cegues que ens expliquen l'última imatge que recorden abans de quedar cegues. Peces que et fan revisionar la idea que tenim sobre el concepte de imatge. Obres que amplien aquesta idea i que t'apropen als que han perdut alguna cosa.



Encara sou a temps de veure aquesta magnífica exposició fins al 6 de maig.

20 d’abril del 2015

.





















                                                                                                                                                               .

17 d’abril del 2015

Klickste F.M

Tinc un company de feina que construeix unes imatges sorprenents. És Javier Mateos.  De dia dona classes a Primària, però de nit es transforma en Klickste F.M. Un blog amb discos i playmòbils que al·lucinareu i a més una emissora de ràdio. No us ho perdeu! És fantàstic!



Mireu quines imatges!!!









15 d’abril del 2015

Lliçò d'alumnes

Les alumnes de 2n de l'ESO A,  Marta Iniesta, Ainhoa Iniesta, Elena Cendoya i Aina Azkargorta m'han explicat en tres minuts el que alguns ponents tarden tota una sessió: Què és treballar en equip.
I a més ho han utiltzat per a parlar d'una altra alumna d'un altre equip de la classe, explicant-me les seves característiques. Fantàstic.

Respectar als altres. Aportar idees. Compromís de treball. Democràcia.


Gràcies per la lliçò!

Antopòlegs a l'escola

Amb els alumnes de 3r de l'ESO vam anar a visitar l'exposició del Caixa-fòrum sobre la cultura Motxica del Perú. L'exposició compta amb unes peces pròpies de pel·lícules d'aventures on arqueòlegs superen tot tipus de dificultats.
És per això que vam propossar amb la matèria de Geografia i Història realitzar un quadern de camp. La motivació anava enllaçada amb una visualitat pròpia de les pel·lícules d'Indiana Jones, on es documenten les trobades amb esquemes, dibuixos, textos...Podien realitzar, si es volia una ficció o es podia documentar l'exposició.

No és una activitat que hagi tingut un gran èxit perque no hem aconseguit que tots els alumnes entreguèssin el projecte. Però ho intentarem millorar per a una altra vegada. De ganes no en falten.

Aquí teniu una petita mostra dels projectes dels alumnes: