30 de novembre del 2015

Eva Farji

Desde el blog queremos agradecer a Eva Farji el apoyo mostrado ante nuestras actividades educativas clandestinas del Equip Rizoma con una entrada dedicada a su trabajo.

Eva Farji es una grabadora. En su blog refuerza sus obras con textos y nos explica una introducción sobre esta técnica:

"El grabado es la disciplina artística que explora las posibilidades de generar obras originales de carácter múltiple sobre papel, permitiendo que el artista aproveche las cualidades expresivas de cada técnica.

Todos los procedimientos de grabado implican la realización de una matriz y su posterior impresión en papel con tintas gráficas y el uso de prensas manuales o mecánicas"

Nos encanta el material que extrae de las tintas y lo compartimos con todos vosotros en:



          

26 de novembre del 2015

Hayley Whitingham

Avui és Xavier Pallàs de 3r de l'ESO qui vol compartir aquesta imatge d'Hayley Whitingham.






Estaria bé obrir vies d'opinió, de reflexió sobre la imatge. 
En primer lloc reconeixem la forma i la relacionem amb l'obra més coneguda, o visionada, que no és el mateix,  del Renaixament, i per tant per a moltes persones pot ser la icona sobre el món de l'art.
I també que està realitzada amb monedes.
Quins vincles es generen? art i mercat de l'art? Val diners l'obra que intenta representar? O val poc perquè està feta amb monedes i no amb billets? Perquè funciona com una icona? És un exercici de pixel·lació? Té somriure? De quin país són les monedes? És una obra d'art? Quines diferències té en la seva funció respecte l'obra que intenta representar? Us podeu inventar noves preguntes?

25 de novembre del 2015

Playing Arts

Èrica Fernández ens convida a mirar aquesta web on més de 55 artistes participen en un projecte colaboratiu en el qual proposen revisar les imatges dels jocs de cartes. Entreu i opineu. http://playingarts.com/one/



23 de novembre del 2015

Pinta la Marató

http://www.tv3.cat/marato/docs/bases_pintaLM2015.pdf

19 de novembre del 2015

Dibuixar per construir significats

A 3r de l'ESO hem intentat treballar a partir d'un objecte. Un objecte que per diferents motius ens provoqués ganes de construir una història sobre la seva aparença. Era una bota trencada.
I em utilitzat el dibuix per a fixar elements a la nostra ment, i donar pas a escriure un text que complementés el dibuix. Aquí teniu alguns exemples. Tot el procés sembla que ha servit per a donar visualitat a exercicis d'alumnes que normalment no participaven activament de la matèria. Segons ells, aquest exercici si que els ha agradat. Bé. No sé ben bé quines propostes he de fer a partir d'ara. Els docents també hem de tenir dubtes que evolucionin la nostra feina.




















17 de novembre del 2015

Intentar entendre els problemes

En dies com els d'aquesta setmana on el terrorisme torna a ser protagonista, les i els alumnes de 4t de l'ESO intenten dibuixar el món islàmic per a entendre el màxim de coses possibles. I també per a desmontar demagògies fàcils. Parteixen dels seus propis recursos adquirits per una cultura visual amb molts estereotips. I aquí podem veure com Santi i Paula porten els exercicis. Segur que els hi quedaran fenomenal.


Més espais impossibles

Segueixen sorprenent els 3r de l'ESO amb les seves propostes d'espais amb efectes òptics. Gràcies.

Mª Jesús de Pouplana

Helena Arias

Carla Gómez

Ainhoa Iniesta

16 de novembre del 2015

Treballar amb pigments de colors

Avui torna a ser el Nacho Ferreres de 4t de l'ESO que ens descobreix noves formes d'expressió amb els colors. Gràcies als que descobriu coses fora de l'escola i les compartiu!


11 de novembre del 2015

Sara Herranz

Avui l'Èrica Fernández de 4t de l'ESO em descobria a una jove il·lustradora que segueix per Instagram. Si, les alumnes aprenen moltes coses fora de l'escola i tinc la sort que les comparteixen amb els que estem a dins. S'obre una setmana per a reflexionar sobre el fora i dins de l'escola. En parlarem. Gràcies Èrica!

http://www.sara-herranz.com/

10 de novembre del 2015

Agraïment als alumnes del màster.

Gràcies al grup del màster Art i Educació de l'UB per l'entusiasme. I per la foto!


9 de novembre del 2015

Construir missatges

 
 
Joana Juncà és alumna de 2n de l'ESO i està treballant a classe amb l'editor d'imatges Gimp. Crec que s'ho està passant bé, cosa estranya en una escola. I ens envia aquest missatge visual positiu per a compartir. Gràcies Joana!

6 de novembre del 2015

Escultures animades

Ara és el torn de Toni Castillo, professor de Química i Física, que ens envia aquest material. Sempre construint esforços per vincular les ciències amb les arts! Gràcies Toni.


Al plafó d'humanitats, especial El Roto


Rubén de la Rubia, professor de Geografia i Història segueix montant els plafons d'humanitats amb imatges per a estimular preguntes i diàlegs a partir dels temaris que treballeu a classe. Imatges de tot tipus: mapes, exposicions com + Humans del CCCB, fotografies, gràfics, i il·lustracions com les del col·laborado del diari El País El Roto. Esperem que us ajudin en les vostres tasques.  O que us generi dubtes.



4 de novembre del 2015

Saps qui és Concha Jerez?

http://cultura.elpais.com/cultura/2015/11/04/actualidad/1446640671_075590.html

Fotografies de Domenic Bahmann








M'encanta pensar que podem construir imatges constantment i en els llocs més inversemblants. No necessitem gaires coses. Imatges que ens treuen un somriure dins la quotidianitat.
I descobrim aquest creador australià de la mà del Miquel Pérez, professor d'economia de l'escola. Gràcies.

Per veure més obra aquí: http://stopthinkmake.com/140230/home

3 de novembre del 2015

Quan l'espai és impossible

Ja tinc els primers treballs sobre l'espai i els efectes òptics. Influenciats per l'obra d'Escher i també pel video joc Mountain Valley, aquests alumnes han desenvolupat no només un espai, sinó una alternativa d'espai. Móns paral·lels o una metàfora del complicat que es fa la vida d'un estudiant? Espero que us agradin com a mi! Gràcies per l'esforç!

Ariadna Altimira

Pau Caballero

Aina Azkargorta

Oriol Díez