9 de gener del 2017

Actual Sunlight

Comencem l'any amb un article del Magí Barneda, professor i tutor de l'escola,  que ens escriu una ressenya sobre el video joc Actual Sunlight. Gràcies Magí.


"Actual Sunlight, un apropament a la depressió

Tot i que el Nadal acostuma a ser època joia i felicitat, durant aquestes dates he tingut l’ocasió de provar un videojoc dur, amb una elevada càrrega sentimental, trist i melancòlic. És un d’aquells videojocs que fugen dels patrons marcats pels blockbusters. Aquest producte no pretén competir en ventes amb Call of Duty, Battlefield o FIFA. De fet, està creat amb eines de programació molt senzilles, com són el RPG Maker (per la versió d’Steam) i l’Adventure Creator de Unity 5 (per la versió de PS Vita). Es tracta d’una proposta molt més íntima, mitjançant la qual el jugador es fica en la pell d’una persona que pateix depressió.
D’entrada cal remarcar que és qüestionable parlar d’ell com de videojoc. Seria més adequat considerar-lo una aventura interactiva, ja que no se’ns planteja cap repte relacionat amb l’ús de l’estratègia o dels reflexes. Es tracta de viure el dia a dia de l’Evan Winter, un jove treballador de Toronto. A casa, en el transport públic, a la feina... Una vida quotidiana plena d’amargues relacions i foscos pensaments.
Gràficament, el joc recrea un estil propi de les aventures de rol (RPG) de les consoles de 16 bits dels anys 90, com Secret of Evermore o Shining Force. La subtil banda sonora ajuda a la immersió de les experiències i situacions que va vivint el protagonista. La seva duració és d’unes 4 hores.
El seu creador, Will O’Neill, considera que mostra una “text-heavy story”, és a dir, una història amb gran quantitat de diàlegs i reflexions del protagonista amb un to cru i explícit. Tenint en compte això, i que els textos es troben en anglès, és recomanable només per adults."


 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Espai per a comentaris.