25 d’abril del 2018

De la flipped classroom als mapes conceptuals




Els alumnes de l'optativa d'Educació visual i plàstica de 4t de l'ESO preparen temes que els hi agraden sobre el món del disseny i construeixen una classe. El material que han treballat ho expliquen a la resta dels seus companys que agafen apunts de les seves propostes.
Quan han escoltat a tot el grup preparen un mapa conceptual sobre els seus apunts.
Els alumnes busquen ser el màxim creatius amb les propostes del mapa. Veieu els resultats:

Criz Belén Ochoa

Carla Tesi

Pau Carreras

Maria Canals

Sandra Trujillano

Sunniva Casanova

Alba Cotolí

Alba Cotolí

Alba Cotolí


Lorena Silva


Fedner Michel

 I per acabar us proposo una votació sobre quina d'aquestes dues pàgines web us agraden més. La primera és de l'Amadeu Lorente i la segona del Gabriel Iniesta. Qui guanyarà?







24 d’abril del 2018

Colors i lectura

Aisha, Lola, Cristina i Renata estan treballant
a classe de 1r de l'ESO la llum i el color.

I ens han regalat un treball propi d'aquestes dades de llibres i lectura.

Gràcies, la classe s'està carregant de colors.


19 d’abril del 2018

Angulació visual en el Batman d'Enrico Marini

El nou àlbum de Batman de DC còmics és tot una master class sobre angulació. Picats i contrapicats per a gaudir de Gotham. A gaudir!



18 d’abril del 2018

Todos esos momentos se perderán en el tiempo... como lágrimas en la lluvia.

Article de la revista Yorokobu que ens parla del treball artístic i científic de Rose-Lynn Fisher:


"El llanto y su secreción acuosa han sido objeto de cientos de obras de arte seguramente por ser la materialización de lo más íntimo de nuestros sentimientos, aquello que define a quienes habitamos este valle de…
Y sin embargo las lágrimas no son más que agua con algunas proteínas, lípidos, enzimas y algunos minerales. Las lágrimas son lágrimas y punto, igualitas unas a otras como gotas de agua. ¿O no? Bueno, pues la cosa no es tan sencilla: las lágrimas tienen varias funciones y al menos tres tipos diferentes.
Están las que nos lubrican el ojo, las que lo protegen ante partículas extrañas o sustancias irritantes, y están las que vienen producidas por una tensión emocional, una factura inesperada o un dolor del tipo que sea. Y resulta que no son iguales. Su composición química es diferente.
Las lágrimas emocionales tienen más proteínas que las otras, contienen diversas hormonas y su estructura de cristalización varía, y varía además según sea la emoción que las ha producido. O sea que ¿en un microscopio se verían diferentes las lágrimas de desamor, las de alegría o las de rabia?
Pues resulta que sí, y en fotografiar esas diferencias lleva casi diez años metida Rose-Lynn Fisher, una artista estadounidense, que en su proyecto The Topography of Tears enseña las imágenes de microscopio que muestran que las lágrimas que nos provoca pelar cebollas forman un patrón fractal, compacto y con aspecto vegetal, que las lágrimas de la risa cristalizan de forma alocada o que las del luto forman estructuras limpias y ordenadas como los pasillos de un tanatorio o los espacios que deja la ausencia. Son distintas, muy distintas.
Es bonito ver esas imágenes de la química de las lágrimas presentadas por una artista que no está empeñada en explicarnos las estructuras moleculares de la ira o el desconsuelo, sino en, como ella dice, «alcanzar la intangible poesía de la vida».
Y no solo los artistas saben observar las lágrimas. De entre las distintas versiones del descubrimiento por Alexander Fleming de la lisozima, un protector antibacteriano presente en las lágrimas, una de ellas dice que llorando de impotencia, dejó caer unas lágrimas sobre uno de sus cultivos y observó que donde había habido lágrimas, el cultivo quedaba libre de bacterias.
Fueran lágrimas o más bien moco lo que cayó en los cultivos de Fleming, fuera suyo o de un paciente, el caso es que años antes de descubrir la penicilina (otra historia con múltiples versiones que dan un papel más o menos protagonista a la capacidad observadora de Fleming y a la casualidad), don Alexander encontró una enzima antimicrobiana presente en nuestras lagrimitas de toda la vida.
Ya sean de plástico azul como las de Sabina, negras como las del bolero aquel de Matamoros o aunque se nos caigan en la arena como a Peret, la verdad es que las lágrimas son un tesoro químico que se nos asoma a los ojos por muchas razones y nos pasa desapercibido casi siempre. Pa echarse a llorar."




17 d’abril del 2018

Andrea Reyes i els quaderns

Sempre he tingut una debilitat pels quaders de dibuixos, del que siguin. Quaderns amb portades dures, alguns amb gomes de tancament, d'altres amb espiral. Quaderns que semblen llibres...
Ara descobreixo a la il·lustradora Andrea Reyes que ens dona una mirada del seus entorns gràcies al dibuix de quaderns i de la fotografia. Gràcies Andrea, és fantàstic.

Si voleu més sorpreses agradables entreu a la seva web





16 d’abril del 2018

Editor de dibuix Krita

Editor de software lliure de GNU que ja es pot utilitzar també en Windows. Mario ens convida a que experimentem amb tots els seu recursos, que no són pocs.
Encara que el seu ús està inicialment pensat com a eina de pintura digital, pot ser utilitzat perfectament per a manipular imatges vectorials, retocar fotografies o generar material gràfic per a qualsevol projecte web. 





Si voleu descobrir més programes d'edició gràfica: http://www.informacionyarte.com/los-mejores-programas-de-diseno-grafico-para-windows-8-1/

5 d’abril del 2018

Coneixeu la fotografia d'Alexis Pichot?

Descobriu la web d'aquest fotògraf, segur que trobareu idees de iluminació per a les vostres fotografies.



Entreu aquí a la seva web!

4 d’abril del 2018

Saló del còmic 2018!