28 de maig del 2010

Pàgines de còmic.

Aquests dies el grup de còmic de 2n de l'ESO no para d'acabar exercicis de còmic on intenten amb molta qualitat explicar-nos molts elements del llenguatge del còmic que normalment no ens fixem prou quan tenim un còmic a les mans: composició de pàgina, forma i significat de les vinyetes, estructura, les ombres...
És d'agraïr que en aquestes setmanes de treballs i exàmens mantinguin les ganes de presentar dibuixos ben acabats.

De moment dues mostres. La primera pàgina és d'Albert i treballa amb diferents formats de vinyeta, fins i tot anul·la en la 3 els seus límits per a potenciar un efecte de sorpresa. Les ombres i els reflexos són molt presents com si fossin dues històries paral·leles. En la última vinyeta els personatges es despedeixen i les seves ombres també però, casi tocant-se? Del misteri inicial a la aventura de la quotidianitat.



La segona pàgina ha quedat una mica tallada per dalt, formats de scaner!
És d'Adriana i ens regala un joc de construcció de pàgina excel·lent amb vinyetes que ja el seu format ens explica coses: petites i repetides per al lleu moviment d'obrir uns ulls, oval·lada per a l'accident d'una taça, i fins i tot amb la forma de fi. La mirada realitza un moviment de dreta a esquerra pasant d'aquestes dues columnes de vinyetes constantment generant una element del còmic anomenat ritme visual.



Espero que aquests dos exemples us convidin a veure més còmics i a descobrir i valorar els recursos visuals que poden aportar. Aviat, més exemples.
Què us semblen?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Espai per a comentaris.