14 de setembre del 2010

Juan Muñoz

Des del moment que va rebre el Premi Nacional de les Arts Plàstiques al 2000, a Juan Muñoz no s'ha parat de realitzar-li exposicions en els museus més importants del món. Els últims anys a Espanya, al Guggenheim de Bilbao i al Reina Sofia de Madrid.
I perquè creieu que és interessant la seva obra? Doncs per que tracta la individualitat, la solitud, la mancança de comunicació en la nostra societat de mases i tecnologia. Ho fa amb espais, figures estranyes, en una barreja d'escultura, performance, intervenció dels llocs. Les seves obres ens ajuden a entendre una mica més tots aquests conceptes, els quals sempre són difícils d'exemplificar a classe.
La seva mort subtada a l'estiu del 2001 va tallar aquesta trajectòria, de la que podem gaudir part d'ella al video (resum)de la retrospectiva que es va realitzar a Madrid al 2009.

Ver mapa más grande

Juan Muñoz té obra distribuida per moltes ciutats. Barcelona també acull una de les seves obres de l'any 1992, i us dono la seva situació al google maps, per a que la podeu trobar. Us convido a que aneu a descobrir-la, gaudir-la i a desxifrar-la. Si ho feu, parleu-me d'aquesta curiosa peça.


1 comentari:

  1. Gràcies per l'esforç Jordi de projectar idees de l'art contemporani per a trencar estereotips de gent amb cervell petit.
    gràcies de veritat.

    ResponElimina

Espai per a comentaris.