Els alumnes de batxillerat s’enfronten a la matèria de filosofia amb molts patiments. Entenc que molts missatges que es donen són força complexos i desanimen a molts. Normalment les imatges que acompanyen els textos són retrats dels autors que han aportat idees a l’evolució de la cultura occidental.
Alguna vegada he intentat fer dibuixos per a explicar idees d’autors com Deleuze o Foucault, però no he aconseguit que aquests pensadors es projectessin millor.
Ara el món del còmic ha tret un gran projecte: apropar la lògica mitjançant la figura de Bertrand Russell amb uns dibuixos fets per Apostolos Doxiadis, Christos H. Papadimitriou, Alecos Papadatos i Annie Di Donna. Un treball excel•lent que ens convida a plantejar-nos molts paràmetres bàsics de la vida i la recerca de la veritat. Una història de matemàtica i filosofia, de raó i de bogeria. Una manera per a que els alumnes de batxillerat i el públic en general s’apropin a una part important del pensament del segle XX.
Ens diu Fernando Savater a la introducció: "Gràcies a aquesta llarga historieta genial hem aprés que també la filosofia té cabuda en el còmic i que pot ser tractada amb perfecte rigor sense deixar de ser a la vegada summament intrigant i divertida."
Un projecte tant ambiciós sols ho coneixia de la pel•lícula d’animació Waking Life, que es va traduir com Despertando a la vida, en que un jove en un estat de somni lúcid troba a personatges que plantejen els grans dubtes filosòfics.
Aquesta pel·lícula es va realitzar amb una tècnica denominada rotoscopia al 2001, dirigida per Richard Linklater.
Donat el pes dels diàlegs filosòfics sols recomanada per a públic adult.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Espai per a comentaris.