25 de novembre del 2011

Exposició de Perejaume a la Pedrera

A l'any 1993 un grup d'alumnes de l'escola entrava en contacte amb l'obra de Perejaume dins el projecte La Capsa Màgica, comisariada per l'Eulalia Bosch. Des d'aquells temps, he vist sempre en Perejaume com un treballador constant que qüestiona tots els elements que composen la mirada artística. A l'exposició inaugurada a la Pedrera segueix marcant aquesta tendència, i ens planteja una paradoxa:
“Hi ha lloc per a una obra més?
En fer obres no s'ha escatimat mai. Encara i així, en les últimes dècades la producció i reproducció de les obres han sigut tan abundants, que qui no trobi obres on vulgui que busqui és que ha cercat malament”.



La Pedrera va presentar l'exposició Ai Perejaume, si veies la munió d'obres que t'envolten, no en faries cap de nova, una retrospectiva del qui és l'artista convidat de la Fira Mediterrània. La mostra reuneix unes 200 obres dels últims 20 anys de la seva carrera, de les quals un 80% són inèdites. Segons el comissari, Martí Peran, tot l'imaginari artístic de Perejaume d'aquestes dues dècades "s'ha vehiculat textualment a través del poemari Pagèsiques -editada recentment- i visualment amb aquesta exposició"; una relació que ha definit d'"extrema i absoluta". Per a Perejaume (a la imatge davant de dues de les seves obres), la majoria de peces "fan referència a aquest món presocràtic que resisteix, que se situa fora de la imatge, a l'altra banda de la llum mediàtica". L'exposició es podrà visitar fins al 12 de febrer.

http://www.vilaweb.cat/noticia/3942234/20111025/perejaume-lexces.html
http://es.wikipedia.org/wiki/Perejaume
http://www.macba.cat/controller.php?p_action=show_page&pagina_id=68&inst_id=15224
http://obrasocial.catalunyacaixa.com/osocial/idiomes/2/fitxers/cultura/pere_jaume/index.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Espai per a comentaris.