Fa uns dies trobava una imatge d'un ull que sorgia d'un arbre. No sabia de qui era i suposava que podria ser una imatge pròpia de principis del segle XX que ens parlava del món visual. La vaig penjar a la columna del sidebar del blog per a intentar descobrir què era.
Maria Marrugat de 3r de l'ESO s'ha posat a investigar i ha trobat la resposta als meus dubtes:
Es tracta d'una imatge realitzada al 2005 per Roberto Kusterle, que va nèixer a Gorizia (Itàlia) i que a partir dels anys setanta
va treballar en el camp de les arts visuals, dedicant-se a la pintura i a les instal·lacions.
Desde 1988 es va interessar per la fotografia que s'ha convertir en els seu principal mitjà d'expressió.
Les seves imatges ens transporten a móns onírics, misteriosos i amb missatges amplis. Ho podeu comprovar vosaltres mateixos:
Qui vulgui veure més imatges d'aquest autor que entri a la seva pàgina, probablement us sorprendrà:
http://www.robertokusterle.it/
Gràcies Maria!
Usamos cookies propias y de terceros para mostrar publicidad personalizada según su navegación. Si continua navegando consideramos que acepta el uso de cookies.
OK
Más información
27 de febrer del 2012
14 de febrer del 2012
El retrat com a material de treball de Marina Núñez
Multiplicidad, 2006, vídeo monocanal, 1´40´
Quan parlem a classe sobre la transformació digital del retrat, ho fem amb l'intenció de construir un missatge visual, no per a practicar un programa infogràfic.
Marina Núñez és una artista palentina nascuda al 1966 que ens ofereix a la seva web molts exemples per a apropar-nos a com l'art contemporani utilitza les noves tecnologies per fer productes visuals que volen provocar una inquietut reflexiva.
Té un material molt interessant sobre el retrat a la seva pàgina que si voleu podeu consultar:
http://www.ma.uva.es/~antonio/MarinaNunez/Textos/Retratos-de-la-abyeccion.html
Aquesta és una de les imatges que exposa actualment a Bilbao.
Monstruas. 2008. Infografia en capsa de llum.
No sé què pot pensar Marina Núñez si veu les seves obres i la seva pàgina web com a material curricular de secundària.
Per a veure més coses ahí va l'inici de la seva pàgina:
http://www.ma.uva.es/~antonio/MarinaNunez/MarinaNunez.html
13 de febrer del 2012
Pantalla global.
Al 2010 el ja desaparegut José Luis Brea editava Las tres eras de la imagen, imagen-materia, film, e-image.
Aquest text ens apropava a les diferents concepcions que tenim de les imatges. Algunes de elles vinculades a les pantalles de les noves tecnologies las veiem constantment però no són imatges materials:
“En buena medida, las electrónicas (imágenes) poseen la cualidad de las imágenes mentales, puro fantasma. Aparecen en lugares –de los que inmediatamente se esfuman-. Son espectros, puros espectros, ajenos a todo principio de realidad.”
La idea d’espectres m’ha agradat con a forma per explicar les imatges de les nostres pantalles.
Ara ens arriba Pantalla global al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), una exposició a partir del llibre de mateix nom de Gilles Lipovetsky i Jean Serroy editat en Anagrama al 2009. Un assaig en imatges que analitza el bombardeig audiovisual al que estem sotmesos.
Interessant posada en escena sobre les virtuts i els defectes de la pantalla i les seves repercussions a la construcció visual de cultura-mundo; i que estarà a la ciutat fins el 28 de maig.
4 de febrer del 2012
Marina Núñez
Aquesta és una imatge de l'artista Marina Núñez. Potser és interessant per a ampliar les imatges tractades inicialment al projecte Sirenes de 1r de l'ESO. Sobretot desde una vessant contemporània.
Per als de 3r. és bo que sapigueu que Marina Núñez treballa el retrat i que aquests dies expossa el projecte De-formados a l'Espacio Marzana de Bilbao.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)