Usamos cookies propias y de terceros para mostrar publicidad personalizada según su navegación. Si continua navegando consideramos que acepta el uso de cookies.
OK
Más información
13 de febrer del 2012
Pantalla global.
Al 2010 el ja desaparegut José Luis Brea editava Las tres eras de la imagen, imagen-materia, film, e-image.
Aquest text ens apropava a les diferents concepcions que tenim de les imatges. Algunes de elles vinculades a les pantalles de les noves tecnologies las veiem constantment però no són imatges materials:
“En buena medida, las electrónicas (imágenes) poseen la cualidad de las imágenes mentales, puro fantasma. Aparecen en lugares –de los que inmediatamente se esfuman-. Son espectros, puros espectros, ajenos a todo principio de realidad.”
La idea d’espectres m’ha agradat con a forma per explicar les imatges de les nostres pantalles.
Ara ens arriba Pantalla global al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), una exposició a partir del llibre de mateix nom de Gilles Lipovetsky i Jean Serroy editat en Anagrama al 2009. Un assaig en imatges que analitza el bombardeig audiovisual al que estem sotmesos.
Interessant posada en escena sobre les virtuts i els defectes de la pantalla i les seves repercussions a la construcció visual de cultura-mundo; i que estarà a la ciutat fins el 28 de maig.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
"La cultura-mundo" (Anagrama, 2010):
ResponElimina"Más allá de la cultura ilustrada y noble, lo que se impone es la cultura extendida del capitalismo, el individualismo y la tecnociencia, una cultura globalizada que estructura de modo radicalmente nuevo la relación de la persona consigo misma y con el mundo. Una cultura-mundo que no es reflejo del mundo, sino que lo constituye, lo engendra, lo modela, lo evoluciona, y esto a nivel planetario".