13 de febrer del 2012

Pantalla global.


Al 2010 el ja desaparegut José Luis Brea editava Las tres eras de la imagen, imagen-materia, film, e-image.
Aquest text ens apropava a les diferents concepcions que tenim de les imatges. Algunes de elles vinculades a les pantalles de les noves tecnologies las veiem constantment però no són imatges materials:

“En buena medida, las electrónicas (imágenes) poseen la cualidad de las imágenes mentales, puro fantasma. Aparecen en lugares –de los que inmediatamente se esfuman-. Son espectros, puros espectros, ajenos a todo principio de realidad.”
La idea d’espectres m’ha agradat con a forma per explicar les imatges de les nostres pantalles.

Ara ens arriba Pantalla global al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), una exposició a partir del llibre de mateix nom de Gilles Lipovetsky i Jean Serroy editat en Anagrama al 2009. Un assaig en imatges que analitza el bombardeig audiovisual al que estem sotmesos.
Interessant posada en escena sobre les virtuts i els defectes de la pantalla i les seves repercussions a la construcció visual de cultura-mundo; i que estarà a la ciutat fins el 28 de maig.

1 comentari:

  1. "La cultura-mundo" (Anagrama, 2010):
    "Más allá de la cultura ilustrada y noble, lo que se impone es la cultura extendida del capitalismo, el individualismo y la tecnociencia, una cultura globalizada que estructura de modo radicalmente nuevo la relación de la persona consigo misma y con el mundo. Una cultura-mundo que no es reflejo del mundo, sino que lo constituye, lo engendra, lo modela, lo evoluciona, y esto a nivel planetario".

    ResponElimina

Espai per a comentaris.