9 d’octubre del 2013

A la recerca del llenguatge artístic



Aquests dies a 2n de l'ESO hem estat treballant dibuixos intentant exercitar l'hemisferi dret del cervell. Buf, i ha costat! Si Betty Edwards ens veiés! (la doctora Edwards és la divulgadora d'aquestes teories de dibuix) I després hem intentat posar en pràctica tot allò aprés en un dibuix d'estructura clàssica, una natura morta. La veritat és que els resultats han sigut d'una gran riquesa. Aquí teniu una mostra d'aquests treballs. Per donar color hem vist possibilitats amb l'obra d'un pintor impressionista com és Pissarro (que, per cert, s'inaugura una exposició d'ell a la ciutat la setmana vinent), alguns han consultat llibres de Renoir, Degas i Manet. I han intentat intervenir en el dibuix d'una manera original.

Els objectes són els mateixos en tots els dibuixos, però perquè són tant diferents entre ells? Quins us agraden més i perqué? Com influencia l'elecció d'una tècnica? Si ara els tornèssiu a fer, repetirieu el dibuix? Com heu construit el vostre llenguatge artístic?






Si cliqueu sobre les imatges,
 les   podeu veure a un tamany més gran.
    




8 comentaris:

  1. estan molt be, pero es bastant complicat

    ResponElimina
  2. Sara Iniesta12/10/13 12:25

    A mi m'encanta el de la Paula Berdala, ha pintat el vidre de l'ampolla d'una manera molt xula.

    ResponElimina
  3. Està molt bé, però perquè et crida l'atenció el fons. Sigues més tècnic.

    ResponElimina
  4. En el dibuixos representats es veu lo bé que els meus companys han treballat el tema de la profunditat i el volum d'aquests recipients,personalment m'agraden molt,han quedat realment artístics

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Javier, estic molt orgullós de la feina que han fet, però, m'explicaries una mica més que és això de que han quedat artístics?
      Gràcies.

      Elimina
  5. Això d'artístics significa que aquests dibuixos tenen una certa bellesa visual ,especialment, com han quedat els colors ,han quedat ben distribuïts i ben treballats

    ResponElimina
  6. Si es cert que costa treballar l'hemisferi dret del cervell, ja que no estem acostumats a treballar-lo. Al principi treballar-lo era tot un repte, ho dic per experiència pròpia. Vam començar a exercitar-lo amb diferents mini proves, més tard,el vam treballar amb més profunditat,fent aquestes meravelloses làmines, que gràcies a la Dra. Eduards han quedat molt millor de lo normal. Amb "molt millor de lo normal" em refereixo al tema de colors, profunditat, i forma dels objectes, es nota qe estan més elaborades.
    ERICA

    ResponElimina
    Respostes
    1. Constantment treballem amb el costat dret del cervell. Però és difícil exercicir tasques on puguem provocar un predomini. Amb aquests exercicis ho intentem, i és normal que hi hagi "interferències" de l'altre hemisferi. Gràcies Èrica.
      La doctora es diu Edwards.

      Elimina

Espai per a comentaris.