30 d’octubre del 2013

Exposició de Pissarro amb l'Equip Rizoma


En aquest final d'octubre hem pogut perpetrar dues sessions Rizoma amb els alumnes de 1r de Batxillerat. La primera, a classe, on hem descobert noms com Nadar, Zola, Cézanne, Balzac, Baudelaire, Cortazar, Charlie Parker o els Rollings Stones. I una altra a l'espai del Caixafòrum a l'entorn de la figura del pintor impressionista Pissarro. Realitzar connexions amb humor per a reflexionar intensament.

Alguns ens pregunten perqué realitzem el projecte Rizoma. La resposta és clara: -Ens podem permetre no fer-ho?
A l'editorial del dossier 04 d'aquest octubre de La Central hi és la següent afirmació que aportem com a comfirmació de les nostres intencions:

"Estem convençuts que l'educació humanística -és a dir, la preparació per al desplegament individual de la plena capacitat crítica, la sensibilitat, la imaginació i la responsabilitat ciutadana- no és en cap cas un ornament sumptuós que ja no hem de permetre, tot el contrari; prescindir-ne, com estem fent avui, és una frivolitat que la nostra democràcia futura pagarà, i molt car, amb el deteriorament dels seus valors fonamentals: tolerància, pluralitat i respecte."  (Fani Manresa i Núria Solsona?)



Amenacem que farem més sessions.







Equip Rizoma a favor dels processos culturals!


3 comentaris:

  1. Quina pinta!!!!!!! Per un moment he pensat que era la gent de Rizoma Festival (http://www.rizomafestival.com/) fent coses a Barna, però això em sembla encara més interessant!
    Fes una ullada al festi, fa un parell d' anys vaig poder veure a John Waters fent un monòleg a Madrid i una retrospectiva de tota la seva obra, treballen sobre coses força underground...

    ResponElimina
  2. Està molt bé, el festival uneix cinema, art i música. Nosaltres tenim objectius de guerrilla a l'ensenyament per a construir camins d'iniciació on conectem moltes més coses, a l'estela de Deleuze-Guattari.

    ResponElimina
  3. Gràcies Equip Rizoma, la sortida va ser fantàstica. No habia rigut mai tant aprenen tantes coses.

    ResponElimina

Espai per a comentaris.