20 de febrer del 2014

Simenon a la biblioteca Jaume Fuster



El 18 de novembre de 1948, la editorial Aymà va treure al mercat el primer títol dedicat a l'escriptor George Simenon.  La portada de Los crímenes del canal, estava signada per Tlarig, un grafista amb un gran coneixement de les avantguardes artístiques. Era Ricard Giralt Miracle (Barcelona, 1911-1994).
Fernando de la Guardia, alumne de 1r de batxillerat ens ho mostra amb tot un seguit de fotografies realitzades a l'exposició sobre Simenon que es planteja a la Biblioteca Jaume Fuster de la Plaça Lesseps fins al 17 de maig. Gràcies Fernando.


Entre 1948 y 1953, Ricard Giralt va dibuixar, dissenyar i imprimir més de vuitanta portades per a les tres col·leccions que l'editorial Aymà va dedicar a l'escriptor belga i al seu popular detectiu Maigret. En elles podem descobrir traços que ens recordaran a Juan Gris, Picasso, Dalí, o a Grosz, però amb línies negres enèrgiques. Portades d'un final d'època en que el camp gràfic estava a les mans dels pintors abans de ser domini dels dissenyadors.

2 comentaris:

  1. Per a l'Equip Rizoma que un alumne visiti una exposició per voluntat pròpia i la documenti ens omple d'alegria, que ho vulgui compartir, encara més.
    Aquests són els veritables aprenentatges que volem aconseguir. Aprendre a aprende.
    Felicitats Fernando.

    ResponElimina
  2. Per cert, el llibre que recomanaria de Simenon és "L'home que mirava pasar els trens". M'atrau.

    ResponElimina

Espai per a comentaris.