28 de novembre del 2016

Fotografia a Berlín

Per a començar la setmana tenim una proposta documental del Diego Serra, exalumne de la nostra escola que ens envia un article i unes fotografies de Berlín. Gràcies Diego!

"Si per alguna cosa destaca Berlín, és per ser una de les ciutats referents a escala mundial en art de carrer. En aquesta ciutat han sorgit barris i zones on aquesta cultura ha envaït completament el seu disseny.
Un dels llocs més coneguts de la capital és el Berlín-Mitte, el nucli històric. En aquesta zona trobem el carrer Rosenthaler Strasse, on podem trobar el famós i cridaner carreró: Dead Chicken Alley. Un carreró que segurament no ho trobis per casualitat, ja que està una mica amagat.
El naixement d'aquest carreró es remunta a l'època de la caiguda del mur de Berlín. En aquest moment les ganes de llibertat i de trencar amb les normes van iniciar nombrosos moviments culturals totalment contraris al que s'establia. A causa que estava estrictament prohibit pintar a les muralles de la ciutat per reivindicar a través de l'art urbà, un grup de joves que es feien anomenar "Els Pollastres Morts" va comprar aquest carreró per poder expressar lliurement les seves idees i missatges.
Aquest lloc encara existeix gràcies a les nombroses donacions de voluntaris."







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Espai per a comentaris.