13 de novembre del 2009

Mauss.



Aquesta és la portada del meu còmic Mauss d'Spiegelman. Les voreres desgastades de la tapa expliquen les vegades que ha passat per les meves mans. Crec que Mauss és el primer còmic que entra oficialment en el currículum escolar. Alguns l'anomenen novela gràfica. No el dignifiquen més, es defensa sol. És una gran narració per a introduir-se en l'holocaust nazi.

5 comentaris:

  1. Ara el Maus forma part de l'aprenentatge dels nens de Concepcionistes?? desde quan això?

    Laia Alberch

    ResponElimina
  2. Doncs és part del currículum i això no sé si és del tot aprofitat. Més còmics haurien d'estar en la mateixa situació.

    ResponElimina
  3. I tant. Jo ara he acabat Las calles de arena y Ciudad de cristal. Posar còmics d'aquest tipus com a lectura obligatoria, seria segurament bastant produent pels alumnes, a nivell d'interès segur. més ric, més agradable...

    Laia

    ResponElimina
  4. Laia em semblen fantàstiques les teves opinions. I m'encantaria que em poguessis fer unes mini resenyes d'aquest dos còmics que has llegit últimament. Les podriem editar com a noves entrades. Si vols fer-ho me les envies al correu: jmb_agilulfo@yahoo.es. Podem obrir una via còmic en aquesta escola.

    ResponElimina
  5. El volteriano Lord Blonde29/11/09 17:34

    Si Laia: al cole fem llegir Maus a la matèria de Història contemporània. A més de altres llibres que ajuden a entendre molts procesos històrics:
    "La guillotina" de Simone van der Vlught, molt adien per entendre la revolució francesa.
    "Los justos" de Albert Camus, que et recomano especialment. (parla del terrorisme nihilista-anarquista)
    "Rebelión en la Granja" de George Orwell per divertir-se amb una crítica insuperable del comunisme
    i "Sin novedad en el frente" de Erich Maria Remarque,una obra maestra per coneixer d'aprop la bogeria de la primera guerra mundial i de totes les guerres. No obstant va ser un dels primers llibres que va ordenar cremar...Adolf Hitler!

    ResponElimina

Espai per a comentaris.