5 d’octubre del 2012

Aventures matemàtiques al CCCB

Els dies 10 i 11 de novembre el futur Museu de les Matemàtiques de Catalunya (mmaca) proposa un seguit d'activitats on relacionen la imatge i les matemàtiques al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.
El festival Punto y raya Junior està adreçat a nois i noies de 6 a 12 anys. Està bàsicament relacionat amb l’art  i el mmaca hi participa activament amb unes suggerents Aventures matemàtiques. Odissea en diverses dimensions.


Aquestes enginyoses activitats pensades per divertir a mesura que anem aprenent, proposen l'exploració de punts i línies en diverses dimensions.

Partint del plànol (2 dimensions), veurem com certs jocs òptics poden enganyar la vista completament. Construirem després els nostres propis models puntilínia i els farem repetir-se fins l'infinit utilitzant miralls.

Realitzarem exercicis topològics creant figures amb cordes i finalment, explorarem l'espai tridimensional utilitzant els nostres braços com línies i les nostres mans com a punts (onodes), per crear entre tots divertides estructures que ens faran reflexionar sobre el que entenem com a Espai". 

Toni Castillo torna a col·laborar amb el blog amb aquesta interessant proposta interdisciplinar que trenca les barreres que de vegades es formen entre les ciències i les lletres.
Si voleu saber més coses d'aquesta proposta cliqueu a la pàgina .

Gràcies Toni, una altra vegada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Espai per a comentaris.