15 d’octubre del 2012

Little Nemo in Slumberland



Avui es compleixen 107 anys de la primera publicació del primer gran clàssic del còmic al New York Herald. I és per aquest motiu que Google realitza avui un homenatge al seu creador, Winsor Mc Cay, transformant la seva pàgina d'inici en una aventura més.

Els guions pre-surrealistes i la qualitat meravellosa del dibuix van convertir a aquest petit personatge en un referent de la història del còmic.

D'aquest còmic és fàcil trobar versions en català, castellà i anglès.

3 comentaris:

  1. Aquest matí, quan he mirat google he tornat a casa els meus avis quan era petita i llegia aquest còmic. Gràcies per la publicació a tu també!
    Volia recomanar el BIG DRAW bcn 2012, que es fa aquest cap de setmana pels voltants del Museu Picasso. L'any passat hi vaig anar i hi havia coses "estimulants".

    ResponElimina
    Respostes
    1. Avui uns quants alumnes de secundària han descobert per primera vegada aquests dibuixos. Encara que ha molts els hi sonava de 2n d'ESO.
      Sempre coses petites són un fantàstic començament.
      Faré una entrada per a potenciar el BIG DRAW bcn 2012!

      Elimina
  2. Sempre m'ha sorprés tot allò que aquestes historietes aconseguien tan d'hora, a principis del segle XX. Abans de que el còmic evolucionés les següents dècades (recordem "Tintín al país dels soviets" que és del 1917). Little Nemo ja treballava tota la pàgina com a una composició, amb uns colors reveladors, amb una tendència surrealista, amb unes perspectives atractives...buf, com m'agrada.

    ResponElimina

Espai per a comentaris.