30 d’octubre del 2012

Retallada a l'Educació artística

Una vegada més, l'Educació artística a la secundària es veu afectada pels polítics amb ànsies de reforma. En l'última, LOMCE (sona a territori aprop de Mordor) desapareix l'educació visual i plàstica a segon i tercer de l'ESO. Estarà a primer, no se sap ben bé com i a quart com a optativa.

Per a comprobar tals afirmacions podeu llegir el document.
 http://www.educacion.gob.es/horizontales/dms/ministerio/horizontales/ministerio/campanas/lomce/20120925-anteproyecto-LOMCE.pdf

Sempre per a la millora de la vida ciutadana els nostres alumnes aconseguiran uns nivells en llengües i matemàtiques europeus.

Hi haurà gent que estarà d'acord i gent que no. El cert és que l'any que ve molts dels meus alumnes no treballaran una matèria que Ernst Fischer defensava els seus continguts tan bé:


A la portada, no sé si amb una visió de futur, il·lustrava un text on defensava que les arts en una societat lliure podrien esdevenir en una activitat  imaginativa i creadora necessària per a l'home lliure.


Si algú vol opinar en contra d'aquesta llei pot fer-ho signant el següent comunicat:

https://www.change.org/es/peticiones/ministerio-de-educaci%C3%B3n-cultura-y-deporte-jos%C3%A9-ignacio-wert-que-la-educaci%C3%B3n-art%C3%ADstica-est%C3%A9-presente-en-todo-el-sistema-educativo

I si no, doncs que no ho faci.

Pot-ser és el final d'aquest bloc. Amic Ernst, si veiesis com estan les coses...

5 comentaris:

  1. Parece que vivimos tiempos dónde todo vale. ¡Ánimo Jordi, no dejes de realizar proyectos!

    ResponElimina
  2. Jordi, precissament en aquests cursos (o els equivalents en el pla antic), vaig passar de tenir una educació artística estimulant i de qualitat a una precària que em donaven a la nova escola. Va ser llavors quan vaig valorar més que mai el que havia tingut (per cert, moltes gràcies!).
    Al llegir aquesta notícia, m'he inquietat. Ja em feia patir que a la majoria d'escoles aquesta matèria no fos de la qualitat que espero que rebin els meus fills, ara, no serà de cap mena. He signat sense dubtar, espero que ho podrem canviar.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pels precedents que hem viscut en ensenyament, tinc seriosos dubtes que es pugui millorar la sensibilitat d'un polític. És per això que haurem d'inventar propostes per a seguir treballant la creativitat i la imaginació dels alumnes que són el que els hi fabricarà la idea de llibertat.

      Elimina
  3. Ahora más que nunca merece la pena releer la conferencia de Albert Camus "el artista y su tiempo" ,pronunciada en la Universidad de Upsala en 1957. No hay una buena traducción en la web, pero Alianza lo publicó en bolsillo en 2010 junto a "El revés y el derecho". Vale la pena.
    Rubén (50% Rizoma)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràciels per la recomanació.
      Acabo de fer una primera lectura a un blog que vaig seguint de tant en tant:
      http://aquileana.wordpress.com/2009/07/18/albert-camus-conferencia-del-14-de-diciembre-de-1957/

      Que dignes que són les paraules de Camus.

      Elimina

Espai per a comentaris.