1 de març del 2013

Animac 2013

El món de l'animació és un camp d'expressió minoritari com es veu en els festivals on la imatge cinematogràfica és la protagonista. L'esforç que hi ha darrera de qualsevol projecte no és pròpia dels nostres temps. I tenir les ganes d'encetar un projecte d'animació és propi de persones resistents a les adversitats del nostre present.  Un exemple.
Sempre m'ha agradat l'animació, com a nen consumidor de imatges televisives, i com a adult-nen d'altres medis. Des del bloc, us animem a que doneu una oportunitat als meravellosos productes animats que es realitzen.




Animac és la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, i està organitzada per l'Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya. Amb el pas dels anys, l'Animac ha consolidat el seu caràcter independent i artístic. La Mostra fou creada el 1996 i al llarg dels seus ja gairebé 16 anys d'història ha esdevingut un dels esdeveniments audiovisuals més coneguts dels celebrats a Espanya, amb importància i prestigi a nivell internacional. Avui dia l'Animac és una mostra rigorosa, a la vegada que dinàmica i acollidora, que continua en el seu esforç per millorar, generant nous públic i atraient tots aquells que estimeu l'animació. L'Animac és una mostra no competitiva que es dirigeix a aquells artistes que usen l'animació com a instrument per a la seva expressió personal. Anem més enllà dels límits de la narrativa tradicional i busquem visionaris que facin treballs independents i arriscats que tinguin força i duguin el seu potencial expressiu al límit.
L'Animac també és un lloc per a què els artistes es trobin, un laboratori en el qual es formen idees i on s'estableixen relacions entre les diferents disciplines artístiques. És un lloc on somniar i projectar històries del futur. Com a esdeveniment centrat en els creadors, l'Animac està molt ben considerat pel col•lectiu. Aquest tret diferencial ajuda l'Animac a assegurar-se un posicionament en el segle XXI, ara que els principals actius de la nostra indústria estan concentrats en el talent i els continguts. La gran visibilitat internacional de l'Animac ens ha permès anar fora dels límits de la nostra ciutat i desenvolupar els nostres projectes arreu, a Corea del Sud, Xina, Taiwan, Índia, Alemanya, Hongria, Kosovo, Escòcia, Itàlia, Brasil, Colòmbia... Hem fet la volta al món mostrant el millor cinema d'animació i promocionant els seus creadors. D'aquesta manera, l'Animac ha teixit una forta i exquisita xarxa internacional que implica còmplices i mentors (animadors i altres professionals, antics participants en la mostra, el nostre públic fidel, etc.). Aquests són els actius reals de l'Animac, les bases per a la fundació d'un nou esdeveniment any rere any, sempre més ambiciós i eficient.

1 comentari:

  1. Aquí podeu veure la crònica (una mica gamberra) de l’Animac 2013 feta per uns dels guanyadors del concurs de vídeos d’animació de La Vanguardia: http://www.youtube.com/watch?v=T01AyeFjUZw

    ResponElimina

Espai per a comentaris.