4 de març del 2013

Marina Abramovic

Alguns em pregunteu què és una performance, i sempre és difícil d'explicar perque la seva definició cau amb facilitat en àmbits propers al que de veritat és.
Amb un origen difícil de concretar, la performance és va convertir en una alternativa d'expressió artística que intenta fugir de les convencions estètiques del moment. Per tant, un dels seus objectius serà la provocació intel·lectual a través de la intervenció escènica (no és teatre), del cos de l'artista  amb el gest i el moviment (no és dança), i de l'acció humana (no és sociologia o psicologia). Generalment provocant reaccions controvertides per part del públic. O no.

Una de les representants més coneguda de les performance és l'artista Marina Abramovic que porta dècades utilitzant aquesta vessant de l'art en els seus projectes. Està bé que la coneixeu, perque podeu descobrir formes plàstiques diferents a les que normalment estem acostumats. 
Aquest estiu té un superprojecte titolat The Life and Death of Marina Abramovic. En el que conbina molts canals d'expressió. 


Si cliqueu sobre la imatge podeu veure el projecte explicat en Youtube.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Espai per a comentaris.