No es tracta d'una exposició d'obres d'art, encara que sí que hi ha dibuixos magnífics. És una posada en escena d'una idea, col·locant el focus d'atenció en la potencialitat del dibuix com a mecanisme de creació de coneixement. Els dibuixos es mostren a través de quatre àmbits:
1. Per entendre, quan el dibuix genera coneixement:
Dibuixos de Roald Hoffmann, Nobel de química; Carles Puche, il·lustrador científic; Domènech i Montaner, i Ferran Adrià. Hi col·laboren institucions com el Cosmocaixa, el Museu Blau, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, el Museu Episcopal de Vic, el Museu d'Història de la Medicina de Catalunya i El Bulli Restaurant.
2. Per provar, quan el dibuix és part d'una recerca:
Dibuixos d'autors com Matamala, Marc Mascort, Oscar Niemeyer i Domenec. Hi col·laboren institucions com l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.
3. Per recordar, quan el dibuix és memòria:
Dibuixos de Miguel Gallardo, Fernando Bellver i Miquel Vilà. Hi col·laboren institucions com els Mossos d'Esquadra i el diari Ara.
4. Per explicar, quan el dibuix és una eina de comunicació:
Dibuixos de Jaume Serra, Joan Scaramuix, Emiliana Design i Enric H. March. Hi col·laboren institucions com l'Institut del Teatre, el Museu Arqueològic de Catalunya i el Museu del Disseny de Barcelona.
Horari
De dimarts a dissabtes: d'11 a 21 h, diumenges i festius: d'11 a 17 h, dilluns: tancat
No sabia que feien aquesta exposició al Santa Mònica! Gràcies per la recomanació, a veure si hi puc anar i sentir-me idientificada amb els dibuixos i els meus anys de carrera científica!
ResponEliminaUna abraçada