3 d’abril del 2014

José Manuel Ballester

José Manuel Ballester és un artista plàstic que va guanyar al 2010 el premi nacional de fotografia. En moltes de les seves obres ens trobem davant dels espais públics, els espais industrials, o com els exemples que tenim aquí, els espais buits.
Aquestes conegudes obres d'art han sigut despullades dels personatges que les habiten generant una perturbació visual. 

La sang al terra, sola, sense personatges, sense nacionalitat de les víctimes. Com un homenatge als morts de tots els conflictes.

La balsa abandonada es trobarà amb el vaixell de l'esperança a l'horitzó.

L'espai tantes vegades analitzat per les teories de la perspectiva, ara per a nosaltres com a espectadors privilegiats abans de que arribin totes les figures.

Per a veure més obra d'aquest autor no dubteu a entrar a la seva web: http://www.josemanuelballester.com/

3 comentaris:

  1. Veient las meninas "buides" recordo un llibre que em vaig llegir fa molts anys, Siete historias para la infanta margarita, on s'expliquen set contes que els personatges del quadre explicaven a la infanta per què no s'aborrís mentre la pintaven. És molt recomenable i et fa mirar més enllà del quadre en sí.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aprofitant les recomanacions sobre el quadre "Les menines" dues més: pels pares el capítol 1 del llibre "Las palabras y las cosas" de ni més ni menys que del senyor Michel Foucault. I pels nens i nenes (i per a pares sensibles als dibuixos encantadors), "La princesa y el pintor" de Jane Johnson a l'editorial Serres.

      Elimina
    2. Prenem nota de les recomanacions per a "pares sensibles als dibuixos encantadors ;P.

      Elimina

Espai per a comentaris.