25 de novembre del 2012

El vuelo del cuervo de Gibrat


Article de Claudia Diago.
 
Jean-Pierre Gibrat, un espectacular dibuixant i il·lustrador francès, és l’autor de El vuelo del cuervo, un còmic, que gràcies a les seves fantàstiques il·lustracions, fa que ens endinsem en aquella França, ocupada pels nazis, de la Segona Guerra Mundial.
Jeanne, una jove francesa comunista, membre de la resistència, es troba a la presó, després d’haver sigut delatada. Allà, coneix a François, un lladre enginyós que ajudarà a Jeanne a fugir i a trobar a la seva germana Mathilde, membre també de la resistència. Gràcies a una família amiga del lladre, Jeanne trobarà el seu refugi a la vorera del Sena, on hi restarà durant la cerca, de moment fallida, de la seva tant estimada germana. Aquesta fugida continuada, envers la Gestapo, ens du cap a un món, on descobrirem la manca de confiança, la traïció, la por i l’amor dels personatges.
També trobem la intervenció de Michel, la recent ex-parella de Jeanne, el qual es converteix en el primer sospitós de la denúncia d’aquesta, i en el primer esquirol, és a dir el primer traïdor, ja que fa el possible per a poder sobreviure, encara que sigui traint als seus camarades.
Gibrat, ens mostra amb aquests meravellosos dibuixos, una època de guerra, aliats, traïdors, sospitosos, por, terror, fugida, supervivència, desconfiança i amor, fent d’ells els principals protagonistes d’aquest còmic. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Espai per a comentaris.